30€/μήνα
Ημερομηνία/Ώρα
04/11/2018
15:00 - 17:00
Τοποθεσία
Βρυσάκι

«Στον κόσμο των κόμιξ» | Α’ κύκλος |

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο σεμιναρίων του περασμένου χρόνου που γέννησε την παράσταση «Μία ιστορία θα αλλάξω και μια νέα θα φτιάξω», ανοίγει αυτή την θεατρική περίοδο το νέο κύκλο σεμιναρίων με τίτλο «Στον κόσμο των κόμιξ» με τους Μαρία Μαλλούχου (θεατρολόγος-ηθοποιός) και τον Αντρέα Ελματζόγλου (Δραματοθεραπευτή) στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης.

Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις σωματικές, αλλά και με ασκήσεις λόγου το σεμινάριο επιδιώκει να αξιοποιήσει και να αναδείξει τους τρόπους έκφρασης των συμμετεχόντων χρησιμοποιώντας ως υλικό τα κομικς. Πώς οι ιστορίες των κομικς που είναι τόσο γνωστές και αγαπητές σε όλες τις ηλικίες μπορούν να ενεργοποιήσουν την φαντασία των συμμετεχόντων ώστε να τις παραλλάξουν, να φτιάξουν καινούργιες ή να τις διαφοροποιήσουν; Με τι τρόπο οι ήρωες των κομικς μπορούν να δώσουν ερεθίσματα για να πλάσουν οι συμμετέχοντες νέα πρόσωπα ή να διατηρήσουν τα ίδια φωτίζοντας εκείνοι τα στοιχεία που θα θέλουν να επιλέξουν; Αυτή η εξελικτική διαδικασία με τα κομικς πώς μπορεί τελικά να γίνει παράσταση;

Η Μαρία Μαλλούχου (Θεατρολόγος –Ηθοποιός) και ο Ανδρέας Ελματζίογλου (Δραματοθεραπευτής) σας προκαλούν για μια ξεχωριστή εμπειρία. Σας προσκαλούν κάθε Κυριακή από τις αρχές Νοεμβρίου για ένα δύωρο σεμινάριο επαφής με ήρωες και ιστορίες της ‘Ενάτης Τέχνης’.ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους παρασύρονται από την μαγεία των κόμικς αλλά και της θεατρικής τέχνης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Μαρία Μαλούχου:

Tην περίοδο (1997-1999) φοίτησε στο αγγλικό πανεπιστήμιο Roehampton Institute London, University of Surrey όπου και πήρε το πτυχίο Bachelor στην αγγλική λογοτεχνία και το θέατρο. (English Literature & Drama).Ύστερα (1999-2000) φοίτησε ένα χρόνο στο πανεπιστήμιο Royal Holloway, University of London όπου και πήρε το Master στις θεατρικές σπουδές. (Drama & Theatre Studies).Αργότερα (2000-2003) αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα. Συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις και ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής 2017 Διέλευσις Άμλετ vs Τέλμα σε σκην. Χ.Κορνηλίου Η Παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Κ.Χατζή, Δεσποινίς Μαργαρίτα του Ρ.Ατάιντε σε σκηνοθεσία Κ.Χατζή, Αθήνα, 2008 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης Εξομολογήσεις Γυναικών του Νίκου Μανούδη σε σκηνοθεσία του Γ.Καραχισαρίδη, 2008 Περιοδεία Ελλάδα και Αμερική Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Λ. Λοιζίδη. (βοηθός σκηνοθέτη, Πενθέας, Χορός), 2007 Κ.Θ.Β.Ε Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Π.Μιχαηλίδη Κ.Θ. Β. Ε στην Θες/νίκη, 2015 Θέατρο Badminton Ηλέκτρα του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Σ.Ευαγγελάτου, 2013-14 Κ.Θ.Β.Ε Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι του Μ.Μπρεχτ σε σκηνοθεσια του Ν.Χαραλάμπους κ.α. Ασχολείται επίσης με την διδασκαλία θεατρικού παιχνιδιού και με την συγγραφή (ενδεικτικά Α Βραβείο Σεναρίου από την Ενωση σεναριογράφων Ελλάδος για το σενάριο μεγάλου μήκους ταινίας κ.α ).

Ανδρέας Ελματζόγλου:

Το πρώτο του πτυχίο είναι Διοίκηση Επιχειρήσεων από το τμήμα ΤΕΙ Πειραιά. Από το 2015 μέχρι σήμερα είναι φοιτητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δραματοθεραπείας στην σχολή «Αιών» του Στέλιου Κρασανάκη. Σχετικά με το θεατρικό παιχνίδι έχει ολοκληρώσει μαθήματα «θεατρικού παιχνιδιού» και «Μουσικοκινητικής» στο εργαστήριο Παιχνιδιού. Στον τομέα του θεατρικού παιχνιδιού έχει εργαστεί είτε έμμισθα είτε εθελοντικά σε κατασκηνώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και ΜΚΟ ως εισηγητής θεατρικού παιχνιδιού. Τέλος είναι μέλος της θεατρικής ομάδας Νέας Φιλαδέλφειας.

Το σεμινάριο διαρθρώνεται σε 2 κύκλους, διάρκειας τριών μηνών ο καθένας και γίνεται κάθε Κυριακή, 15.00-17.00

Α’ Κύκλος:  4 Νοεμβρίου 2018-3 Φεβρουαρίου 2019

Β’ Κύκλος:  10 Φεβρουαρίου 2019-12 Μαΐου 2019

Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου πραγματοποιείται θεατρική παράσταση.

Εγγραφές μέχρι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου

* Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Δεν υπάρχει Χάρτης
Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις παρακαλούμε μεταβείτε εδώ