100€
Ημερομηνία/Ώρα
03/02/2018
10:30 - 12:00
Τοποθεσία
Βρυσάκι

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πόσα «κλίκ» φαντάζεσαι ότι μπορείς να κάνεις για να ταξιδέψεις στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας; Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα παιχνίδια μπορείς να μάθεις μέσα από ένα φωτογραφικό φακό;

Αν θέλεις να ανακαλύψεις κάποια από τα βασικά μυστικά ενός φωτογράφου και σου αρέσει το παιχνίδι, σε περιμένουμε  το  Σάββατο 10.30-12.00 στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης, στην Πλάκα.

Από 3/2 και για 9 συναντήσεις θα έχεις τη δυνατότητα να πειραματιστείς παίζοντας με παλιές και σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές, να δημιουργήσεις τη δική σου φωτο-ιστορία και να γευτείς την εμπειρία μιας μοναδικής φωτο-βόλτας στα σοκάκια της Πλάκας. Το μηνιαίο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 3/2 , 10/2 και 24/2: Τον πρώτο μήνα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά και μαθαίνουν τις βασικές λειτουργίες μιας φωτογραφικής μηχανής.

Σάββατο 3/3, 10/3, 24/3 και 31/3: Το δεύτερο μήνα επισκέπτονται κάποιο μουσείο παρέα με τους γονείς τους, φωτογραφίζουν τις γειτονιές της Πλάκας και φτιάχνουν το οικογενειακό τους λεύκωμα.

Σάββατο 14/4 και 21/4: Τον τρίτο μήνα κατασκευάζουν κάδρα και παρουσιάζουν τις εικόνες τους μέσα απο μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας.

 

Εμψυχώτρια: Δήμητρα Πάνου

Η Δήμητρα Πάνου γεννήθηκε στα Γιάννενα ένα βροχερό Σαββάτο του Οκτώβρη. Ανήσυχο πνεύμα από μικρή με εμφανείς καλλιτεχνικές τάσεις, το πρώτο πράγμα που ζήτησε από τη μαμά της ήταν να την γράψει στο μπαλέτο που με λατρεία παρακολουθούσε στην ΕΡΤ. Ασχολήθηκε με το κλασικό και σύγχρονο χορό για δέκα χρόνια και σα παιδί ήταν πεπεισμένη ότι μια μέρα θα γίνει μπαλαρίνα.

Όσο μεγάλωνε καταλάβαινε ότι οι κλίσεις ήταν πάντα επηρεασμένες από τις Καλές Τέχνες. Κάπου στην εφηβεία της λοιπόν άρχισε να κάνει μαθήματα ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, γιατί της άρεσε πολύ να ζωγραφίζει και για να προετοιμαστεί παράλληλα για το καλλιτεχνικό της μέλλον. Κάπου το 2000 αφοσιώθηκε στις σπουδές Φωτογραφίας που ερωτεύτηκε ακαριαία. Πρώτα στα Γιάννενα κι έπειτα στην Θεσσαλονίκη, διδάχτηκε την Κλασική αλλά και την Ψηφιακή Φωτογραφία και για πολλά χρόνια συνεργάστηκε με φωτογραφεία, περιοδικά, πολιτιστικούς φορείς, συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και πραγματοποίησε προσωπικές επίσης.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στο να ξεκινήσει εκπαιδεύσεις πάνω σε σύγχρονες  παιδαγωγικές μεθόδους, όπως το θεατρικό παιχνίδι και τα εκπαιδευτικά προγράμματα . Μέσα απο τις σπουδές  της πάνω στην φωτογραφία ήρθε σε επαφή με τους όρους φωτογραφία, τέχνη, μουσείο και με την ενασχόληση της ως εθελόντρια στο Παιδικό Μουσείο με τα ίδια τα παιδιά.  Με αφορμή ότι η φωτογραφία είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα επικοινωνίας και ότι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με την τέχνη είναι τρόπος έκφρασης και τόπος συνάντησης με τους άλλους, σκέφτηκε ότι το «πάντρεμα» αυτό θα πετύχαινε. Έτσι μετά τη λήξη του σεμιναρίου «Εκπαίδευση στα Μουσεία» του Ε.Π.Μ, αποφάσισε να σχεδιάζει και να υλοποιεί εργαστήρια φωτογραφίας για παιδιά. Σήμερα μεταξύ άλλων, συνεργάζεται με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.

Εκτός από πολλά σεμινάρια και ημερίδες που παρακολουθεί σχετικά με την εκπαίδευση, στόχος της είναι να μελετήσει την “αναπηρία” και να ασχοληθεί θεραπευτικά μέσα από την τέχνη με παιδιά με “ιδιαίτερες ικανότητες”. Έτσι τον Οκτώβριο ξεκίνησε να παρακολουθεί το τριετές εργαστήρι παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού στο Σχολείο Παιχνιδιού. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της είναι να συνεχίσει την εκπαίδευση της πάνω στη παιγνιοθεραπεία.

«Η φωτογραφία για μένα είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με τους ανθρώπους  και σύνδεσης με τον κόσμο γύρω μας. Η ματιά μέσα από τον φακό είναι μια ιδιαίτερη γλώσσα  για  να μεταφέρω τις ιστορίες μου».                                                    Δήμητρα Πάνου

 

Διάρκεια εργαστηρίου: 9 συναντήσεις (Από 1/02 έως 21/04)

Για παιδιά 6-12 ετών

Φωτογραφική μηχανή: Προαιρετικά

 

Δεν υπάρχει Χάρτης
Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις παρακαλούμε μεταβείτε εδώ