30€/μήνα
Ημερομηνία/Ώρα
31/12/2017
15:00 - 17:00
Τοποθεσία
Βρυσάκι

“Την ιστορία θα αλλάξω και μια καινούργια θα πλάσω..”

Οι ιστορίες αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Λέμε ιστορίες, ακούμε ιστορίες. Μια ιερή εξιστόρηση γεγονότων με αληθινό ή φανταστικό υλικό. Η ανάγκη να καταλάβουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει και να δώσουμε ερμηνείες ξεχωρίζουν στην αφήγηση μιας ιστορίας. Οι δυνάμεις που ελέγχουν τον κόσμο και ο άνθρωπος έρχονται στο προσκήνιο για να συγκρουστούν και να εξεταστούν. Με δραματικό ή κωμικό τρόπο γίνεται η παρουσίαση χαρακτήρων, πλασμάτων, δράσεων. Τα σύμβολα κουβαλάνε ένα δικό τους κρυμμένο μυστικό που ξεδιπλώνεται αργά για να φωτίσει την ιστορία. Η αφήγηση αποτελεί ένα άνοιγμα στο άγνωστο ή το καινούργιο κι έτσι παρασέρνει, αναπλάθει, διαμορφώνει συνειδήσεις. Αυτό που ήταν αντικειμενικό γίνεται υποκειμενικό. Νομίζουμε με μια πρώτη ματιά πως δεν μας αφορά αλλά συνδέεται άμεσα με τον εσωτερικό μας κόσμο. Εκεί κάπου βρίσκεται και η μαγεία αυτού του σεμιναρίου όπου η ιστορία γίνεται το μοναδικό κίνητρο για να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι. Να δούμε σε αυτό το σεμινάριο πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ιστορία για να πλάσουμε μια άλλη, δικιά μας.

Πώς η ιστορία μας βοηθάει να βρούμε εκείνο το ιδιαίτερο κομμάτι του εαυτού μας που θα οικειοποιηθεί την ιστορία και θα δημιουργήσει κάτι δικό μας. Πώς μεταμορφώνεται η ιστορία σε μία άλλη, ολότελα δική μας. Να δούμε πώς αυτή η ιστορία η φτιαγμένη από εμάς, θα μεταδοθεί στην υπόλοιπη ομάδα και θα γίνει πια μια ιστορία φτιαγμένη ξεχωριστά από τον καθένα αλλά και ενωμένη από όλους. Έτσι θα καταλήξουμε σε αυτό το σεμινάριο σε μια αναγέννηση. Σε μια νέα ιστορία ριζικά αλλαγμένη. Σε μια ιστορία από όλους και για όλους…όπου θα έχουμε βάλει κάτι από εμάς. Κι η παράσταση θα ολοκληρώσει όλη την πορεία του σεμιναρίου. Η παράσταση θα είναι το αποτέλεσμα όλης της διαδικασίας του σεμιναρίου.

Εισηγητές Σεμιναρίου: Μαρία Μαλούχου/ Ανδρέας Ελματζόγλου

Μαρία Μαλούχου

Tην περίοδο (1997-1999) φοίτησε στο αγγλικό πανεπιστήμιο Roehampton Institute London, University of Surrey όπου και πήρε το πτυχίο Bachelor στην αγγλική λογοτεχνία και το θέατρο. (English Literature & Drama).Ύστερα (1999-2000) φοίτησε ένα χρόνο στο πανεπιστήμιο Royal Holloway, University of London όπου και πήρε το Master στις θεατρικές σπουδές. (Drama & Theatre Studies).Αργότερα (2000-2003) αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα. Συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις και ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής 2017 Διέλευσις Άμλετ vs Τέλμα σε σκην. Χ.Κορνηλίου Η Παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Κ.Χατζή, Δεσποινίς Μαργαρίτα του Ρ.Ατάιντε σε σκηνοθεσία Κ.Χατζή, Αθήνα, 2008 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης Εξομολογήσεις Γυναικών του Νίκου Μανούδη σε σκηνοθεσία του Γ.Καραχισαρίδη, 2008 Περιοδεία Ελλάδα και Αμερική Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Λ. Λοιζίδη. (βοηθός σκηνοθέτη, Πενθέας, Χορός), 2007 Κ.Θ.Β.Ε Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Π.Μιχαηλίδη Κ.Θ. Β. Ε στην Θες/νίκη, 2015 Θέατρο Badminton Ηλέκτρα του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Σ.Ευαγγελάτου, 2013-14 Κ.Θ.Β.Ε Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι του Μ.Μπρεχτ σε σκηνοθεσια του Ν.Χαραλάμπους κ.α. Ασχολείται επίσης με την διδασκαλία θεατρικού παιχνιδιού και με την συγγραφή (ενδεικτικά Α Βραβείο Σεναρίου από την Ενωση σεναριογράφων Ελλάδος για το σενάριο μεγάλου μήκους ταινίας κ.α ).

Ανδρέας Ελματζόγλου

Το πρώτο του πτυχίο είναι Διοίκηση Επιχειρήσεων από το τμήμα ΤΕΙ Πειραιά. Από το 2015 μέχρι σήμερα είναι φοιτητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δραματοθεραπείας στην σχολή «Αιών» του Στέλιου Κρασανάκη. Σχετικά με το θεατρικό παιχνίδι έχει ολοκληρώσει μαθήματα «θεατρικού παιχνιδιού» στο εργαστήριο Παιχνιδιού με την Φρόσω Μπενέτη. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού και υποκριτικής. Στον τομέα του θεατρικού παιχνιδιού έχει εργαστεί είτε έμμισθα είτε εθελοντικά σε κατασκηνώσεις, και ΜΚΟ ως εισηγητής θεατρικού παιχνιδιού. Τέλος είναι μέλος της θεατρικής ομάδας Νέας Φιλαδέλφειας από το 2007 και έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις που ανέβασε η θεατρική ομάδα.

Δήλωση συμμετοχής: info@vryssaki.gr/210 3210179/ 6949746257


Οι online κρατήσεις δεν είναι διαθέσιμες για αυτή την εκδήλωση.