20€
Ημερομηνία/Ώρα
22/02/2019
19:00 - 21:00
Τοποθεσία
Βρυσάκι

Ο Αρχιτέκτονας (D.P.L.G.)  και Φωτογράφος (Master of Arts in Design/Photography) Χρίστος Παυλίδης, σε συνεργασία με το «Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης» οργανώνει το διήμερο φωτογραφικό σεμινάριο με θέμα “Φωτογραφικός Σχεδιασμός (Δημιουργία Portfolio)”.

Αντικείμενο του σεμιναρίου:
Το σεμινάριο στηρίζεται στη ανάλυση και παρουσίαση συγκεκριμένης θεωρητικής και πρακτικής μεθοδολογίας που καταλήγει σε φωτογραφικό σχεδιασμό (project), με στόχο τη δημιουργία ατομικών ή/και συλλογικών φωτογραφικών portfolios.
Στα πλαίσια της επεξήγησης του τρόπου και της μεθόδου δημιουργίας ενός φωτογραφικού σχεδιασμού, θα τεθούν και θα απαντηθούν σημαντικά ερωτήματα, θα αναλυθούν και θα επεξηγηθούν ουσιώδεις έννοιες σχετικά με τη φωτογραφική τέχνη όπως: φωτογραφικός εξοπλισμός, φωτογραφική μηχανή και μουσικό όργανο, τι είναι φωτογραφία ; τι είναι εικόνα; ο πραγματικός και ο αντιληπτός κόσμος, η οπτική αντίληψη: τι σημαίνει βλέπω, το οπτικό και το αισθητικό ερέθισμα, η φωτογραφική διαδρομή σαν μέθοδος εργασίας, η επιλογή φωτογραφικού θέματος και άλλα!

Το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου θα λάβει χώρα τις Παρασκευές 15 & 22 Φεβρουαρίου, 19:00 – 21:00.

Το σεμινάριο απευθύνεται: σε άτομα που επιθυμούν να πειραματιστούν και να προβληματιστούν πάνω στο φωτογραφικό αντικείμενο, ώστε να αυξήσουν τις γνώσεις τους, να βελτιώσουν γενικά τις ικανότητες τους και να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά στον τομέα της Φωτογραφικής Τέχνης. Το σεμινάριο φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικής φωτογραφικής ταυτότητας και φωτογραφικού ύφους των συμμετεχόντων!

Το σεμινάριο αποτελεί το θεωρητικό μέρος πάνω στο οποίο θα στηριχτεί ο φωτογραφικός σχεδιασμός (project) που θα ακολουθήσει με πρακτική συμμετοχή των συμμετεχόντων.

Κόστος σεμιναρίου: 20 ευρώ για το σύνολο του (θεωρητικό μέρος & μία πρακτική άσκηση). Το σεμινάριο θα παραχωρηθεί δωρεάν στα μέλη της Διεθνούς Φωτογραφικής Ομοσπονδίας I.S.F (Ιmage Sans Frontières – Εικόνα Χωρίς Σύνορα) οι οποίοι στη συνέχεια θα εργαστούν πάνω σε συγκεκριμένο κοινό φωτογραφικό σχεδιασμό (project) με στόχο την υλοποίησή του μέσα στους επόμενους μήνες!

Εγγραφές & Ενημέρωση: Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου, 16:30-19:30, στο «Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 693 665 24 47 – 210 321 0 179


Οι online κρατήσεις δεν είναι διαθέσιμες για αυτή την εκδήλωση.