30€
Ημερομηνία/Ώρα
04/01/2018
19:00 - 22:00
Τοποθεσία
Βρυσάκι

Ένα βιωματικό σεμινάριο για ζευγάρια.

Η καθημερινή ρουτίνα και οι συνήθειες σταθεροποιούν τη σχέση, προσφέροντας σιγουριά, ζεστασιά και χαλάρωση. Αλλά δεν είναι το μόνο που αποζητά κανείς από την ερωτική του ζωή. Οι άνθρωποι ψάχνουν κάτι καινούργιο και διαφορετικό, περιπέτειες και στιγμές που θυμίζουν την αρχή μιας ερωτικής ιστορίας.

Πως μπορούμε λοιπόν να γεφυρώσουμε αυτές τις δυο αντικρουόμενες ανάγκες της αγάπης και της επιθυμίας; Τι μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι ώστε να διατηρήσει σε ισορροπία αυτές τις πλευρές του δεσμού του; Και κυρίως, πως μπορούμε να εκφράσουμε τα θέλω μας με έναν τρόπο ώριμο και ταυτόχρονα αποτελεσματικό;

“Το ταξίδι της ανακάλυψης δεν σημαίνει να ψάχνεις καινούργια μέρη αλλά να έχεις καινούργια μάτια.” -M. Proust

Το σεμινάριο αποτελείται από δυο μέρη τα οποια προσεγγίζουν αυτά τα ερωτήματα από δυο διαφορετικές πλευρές.
Στο πρώτο μέρος, επικεντρωνόμαστε στο σώμα και με απλές ασκήσεις βιώνουμε ένα νέο τρόπο επικοινωνίας, σύζευξης, εμπιστοσύνης και γαλήνης. Το σώμα μας έχει τη δυνατότητα να εκφράσει και να μας δείξει όψεις που πριν ήταν κρυφές. Γι’ αυτό θα δοκιμάσουμε πώς τα σώματα μας μπορούν να επικοινωνήσουν και τι νέο μπορούν να προσφέρουν στη σχέση, πέρα από τη σεξουαλική επαφή.

Στο δεύτερο μέρος θα κυριαρχήσει η λεκτική επικοινωνία και η συζήτηση. Θα ερευνήσουμε πως δημιουργούνται οι συνθήκες για ενεργό διάλογο, όπου οι ανάγκες μπορούν να εκφραστούν ελευθερα και να είναι ευπρόσδεκτες. Τέλος, θα έχετε μια εμπειρία ευγνωμοσύνης προς τον/την σύντροφο σας και τη σχέση σας, η οποια είναι αποδεδειγμένο ότι αυξάνει τα θετικά συναισθήματα και την γενική εικόνα που έχετε για την σχέση σας.

Η Ιωάννα-Νόλια Λέφα είναι Coach και εκπαιδεύτρια πάνω στα θέματα σχέσεων, σεξουαλικότητας και συγκρούσεων. Έχει συνεργαστεί με οργανισμούς στην ελλάδα και στο εξωτερικό, παρέχοντας εκπαιδευτικά προγράμματα σε νέους, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και στελέχη εταιριών.


Οι online κρατήσεις δεν είναι διαθέσιμες για αυτή την εκδήλωση.