6€
Ημερομηνία/Ώρα
27/10/2017
21:00 - 23:30
Τοποθεσία
Βρυσάκι
Κατηγορίες

Ο Σδούκος Παναγιώτης ως ”ΝΕΟΣ ΦΙΛΟΣ” μας παρουσιάζει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο το ”Εγώ είμαι νέος φίλος – Project”. Ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από ένα Δραμινό Τραγούδι και τραγουδισμένο από τον 89χρονο Μπαρμπα Γιάννη Γκάλιμπα, από την Μικρόπολη Δράμας.Μέσα από αυτή την δουλειά φαίνεται πως ένας Νέος Άνθρωπος, ο Παναγιώτης δρα ως αναζητητής του παραδοσιακού μας ήχου και λόγου και κατόπιν ως ερμηνευτής μεταφέρει τις ”ευωδίες” αυτές με μια νέα πινελιά και απλότητα στο ευρύ κοινό.

Ξεδιπλώσει σταδιακά το ταλέντο του. Εκφράζεται με αγάπη και μεράκι πολυ για την Ερμηνεία του Τραγουδιού. Άλλωστε, από τι επιλογές του φαίνεται η εντρυφή μελέτη του τόσο στο Παραδοσιακό Τραγούδι όσο και στις Σύγχρονες Συνθέσεις. Σίγουρα θα το νιώσουμε, θα το δούμε, θα το ακούσουμε, καθότι η ποιότητα και η αισθητική της δουλειάς του γίνεται αντιληπτή μέσα από το promo video ”Εγώ είμαι νέος φίλος Project” που θα προβληθεί και με το οποίο μας προσκαλεί να μετάσχουμε κι εμείς σε αυτό τραγουδώντας και ανακαλύπτωντας πτυχές του παραδοσιακού τραγουδιού, που όλο και περισσότερο τείνει να αλλοιωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Τέλος, κλείνει με το 2ο μέρος του project αυτού, όπου τα Παραδοσιακά Όργανα αποκαλύπτουν την δυναμική τους, μπαίνουν σε ”λαικούς” δρόμους νεώτερων αγαπημένων συνθέσεων. ”Ένα ιδιαίτερο ταξίδι στην Ελλάδα, στην Ελλάδα που πόνεσε, στην Ελλάδα που έβγαλε τραγούδια μέσα από την συλλογικότητά της, στην Ελλάδα που μίλησε και μιλά και άλλες γλώσσες…”

Λίγα λόγια για τον ερμηνευτή

Ο Σδούκος Παναγιώτης είναι ένας Νέος Ερμηνευτής, Δάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής & Παραδοσιακού Τραγουδιού. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Κόνιτσα Ιωαννίνων και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε να ενδιαφέρεται και να αναζητά το Παραδοσιακό μας Τραγούδι ως ήχο και λόγο. Το Μάϊο του 2012 δημιουργεί το δικό του παραδοσιακό συγκρότημα, που ακούει στο όνομα ”Μουσικό Σεργιάνι”, με το οποίο παρουσιάζει κατά καιρούς το φωνητικό του έργο.

Με δασκάλους τον Παναγιώτη Παπά και τον Λυκούργο Αγγελόπουλο -μαθητές του αείμνηστου Σίμωνος Καρά- γίνεται κοινωνός του μουσικού τους πλούτου και υλικού. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη Βυζαντινή Μουσική και το Παραδοσιακό Τραγούδι συνεχίζει πλέον το έργο του ως ερμηνευτής και διδάσκαλος παραδοσιακού τραγουδιού σε Φορείς, που προάγουν τον Πολιτισμό.

Τον Οκτωβριο του 2015 παρουσίασε την πρωτη του δισκογραφική δουλειά ”Στης Προσφυγιάς την Αύρα” Παραδοσιακά τραγούδια απ΄όλη την Ελλάδα με Μικρασιατικές Επιρροές. Παρουσιάζει το ”Εγώ είμαι Νέος φίλος Project”, στο οποίο ως Νέος Φίλος Ερμηνευτής παρουσιάζει αγνωστες πτυχές του παραδοσιακού μας ήχου και λόγου φτάνοντας μέχρι και στις συγχρονες συνθέσεις. Φοιτά ως Μεταπτυχιακός Φοιτητης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΕΚΠΑ Ερμηνεία της Παραδοσιακής Μουσικής με ειδίκευση στο Παραδοσιακό Τραγούδι. Επιπλέον, είναι Θεολόγος και τελεί χρέη Ιεροψάλτη σε Ιερό Ναό. Βραβευμένος πλέον ως Ερμηνευτής από τον Παννελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος στην κατηγορία, ”Παραδοσιακό Τραγούδι” (Τεχνόπολη Αθηνών – Γκάζι, Ιανουάριος 2014), σημειώνει τη δική του καλλιτεχνική πορεία στο χώρο του Τραγουδιού σε συνεργασία με αξιόλογους καλλιτεχνες με σεβασμό και αγάπη προς αυτο, που του παραδίδεται και αυτό που προσφέρει.

Συνοδεύουν τα παρακάτω παραδοσιακά όργανα:

Γιώργος Παπάς: Ούτο – Λαούτο
Ορέστης Μαυρόπουλος – Βιολί
Καλλιτεχνική Επιμέλεια Προγράμματος & Ερμηνεία: Σδούκος Παναγιώτης
Στον ήχο Νανίκας Κωνσταντίνος
Επιμέλεια promo-video Γιώργος Σπανός

Πληροφορίες-Κρατήσεων: 210 3210179


Οι online κρατήσεις δεν είναι διαθέσιμες για αυτή την εκδήλωση.