30€/μήνα
Ημερομηνία/Ώρα
19/12/2018
19:00 - 21:00
Τοποθεσία
Βρυσάκι

Κάθε  Τετάρτη, 19.00- 21.00

Tο εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού για ενήλικες συνεχίζεται και ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος εγγραφών για τις επόμενες θεματικές ενότητες. Κουκλοθέατρο, εμψύχωση και κατασκευή κούκλας, μουσικοκινητική αγωγή, αυτοσχέδια καλλιτεχνικά δρώμενα για ενήλικες και παιδιά.

Ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας για ενήλικες που θέλουν να γνωρίσουν το θέατρο παίζοντας και εξερευνώντας τις πρακτικές εφαρμογές του σε παιδιά και ειδικές ομάδες.

Ενήλικες ξαναθυμούνται να παίζουν δημιουργικά και ανακαλύπτουν τον λειτουργικό ρόλο του θεάτρου την αξία της παιγνιώδους διάθεσης και της παιδαγωγικής του Θεάτρου στην Εκπαίδευση.

Αυτοσχεδιασμός, αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιού ασκήσεις εμψύχωσης ομάδων και εισαγωγή στη μουσικοκινητική αγωγή είναι κάποια από τα εργαλεία που θα γνωρίσουν οι συμμετέχοντες του Εργαστηρίου Θεατρικού Παιχνιδιού. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συμμετέχουν στο εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν με ποιόν τρόπο θα μπορέσουν να εντάξουν δημιουργικά το θέατρο στην διδασκαλία του γνωστικού τους αντικειμένου.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

  • Θεωρητική προσέγγιση του ρόλου του Θεατρικού παιχνιδιού.
  • Εισαγωγή στον αυτοσχεδιασμό.
  • Παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις συγκέντρωσης και χαλάρωσης.
  • Εισαγωγή στην αφήγηση και την δραματοποίηση παραμυθιού.
  • Θεωρητική προσέγγιση της ιστορίας του Θεάτρου στην Εκπαίδευση (Τheatre in Education).
  • Διερεύνηση του ρόλου του εμψυχωτή και πρακτική εφαρμογή εμψύχωσης ομάδας από τους συμμετέχοντες.
  • Δημιουργία δρώμενων για παιδιά και ειδικές ομάδες
  • Πρακτική εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών σε παιδιά και παρουσίαση δρώμενων από τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου (προαιρετικό)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ : Αλίνα Σαπρανίδου, Θεατρολόγος- σκηνοθέτης M.A “Παραστατικές Τέχνες και Θέατρο στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση”

Ολοκλήρωση εγγραφών 27/04

Κόστος : 30 ευρώ/μήνα

Πληροφορίες – Εγγραφές

Facebook. Alina Sapranidou     

Τηλέφωνα  επικοινωνίας: 6907276881    6977712764


Οι online κρατήσεις δεν είναι διαθέσιμες για αυτή την εκδήλωση.