270€/ 400€
Ημερομηνία/Ώρα
19/11/2017 - 25/11/2017
09:00 - 21:00
Τοποθεσία
Βρυσάκι

Το Urban Transcripts σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ και με υποστήριξη από το Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης, διοργανώνει ένα διεθνές εργαστήριο αστικού σχεδιασμόυ στην Αθήνα 19 – 25 Νοέμβρη. Το πρόγραμμα διαλέξεων του εργαστηρίου φιλοξενείται στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ το studio στο Βρυσάκι.

Το εργαστήριο ερευνά τη φύση και την κουλτούρα του Δημόσιου Χώρου στην Αθηναική Μητρόπολη, εξετάζοντας την λειτουργία του σε επίπεδο γειτονιάς και σε επίπεδο πόλης ως καταλύτη ευρύτερων κοινωνικοοικονομικών διαδικασιών. Στόχος του εργαστήρίου είναι η δημιουργία στρατηγικών δημοσίου χώρου για διαφορετικές περιοχές της Αθήνας προσανατολισμένες σε αστικές επεμβάσεις χαμηλού κόστους με υψηλά οφέλη – έναν “αστικό βελονισμό” ως καταλύτη μιας πιο διευρυμένης αστικής ανάπλασης.

Ογανωμένο σε 7 ομάδες, η κάθεμία με τη δική της περιοχή μελέτης στην Αθήνα, το εργαστήριο εισάγει τους συμμετέχοντες σε ένα εντατικό πρόγραμμα 7 ημερών που περιλαμβάνει ομαδική εργασία σε studio, έρευνα πεδίου, και διαλέξεις, που συμπληρώνονται με παράλληλες κοινωνικές δραστηριότητες. Κάθε ομάδα του εργαστηρίου αποτελείτε από 7-9 συμμετέχοντες και καθοδηγείται από έναν διδάσκοντα «επισκέπτη» (guest tutor) και έναν διδάσκοντα «οικοδεσπότη» (host tutor), συνδιάζοντας τη διεθνή εμπειρία και τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις με την τοπική γνώση και την βιωματική εμπειρία της πόλης. Οι τελικές προτάσεις θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν δημόσια παρουσία κριτικής επιτροπής από βασικούς εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των τοπικών αρχών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε προπτυχιακούς φοιτητές κοντά στο τέλος των σπουδών τους, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, και επαγγελματίες στα πεδία της αρχιτεκτονικής, αστικού σχεδιασμού, πολεοδομίας, καθώς και σε πεδία που σχετίζονται με placemaking και αστική ανάπτυξη.

Διαπίστευση

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό για το Διεθνές Εργαστήριο Αστικού Σχεδιασμού του Urban Transcripts, (βεβαιώνοντας 10 ώρες διαλέξεων, 12 ώρες επιτόπιας έρευνας πεδίου και 36 ώρες ομαδικής εργασίας).

Κόστος συμμετοχής
270€ για εγγραφές μέχρι 20 Οκτωβρίου 2017
400€ για εγγραφές μετά την 20 Οκτωβρίου 2017

Για περισσότερες πληροφορίες

http://transformingtherepublic.urbantranscripts.org


Οι online κρατήσεις δεν είναι διαθέσιμες για αυτή την εκδήλωση.