40€|30€
Ημερομηνία/Ώρα
10/04/2018 - 12/05/2018
Ολοήμερο
Τοποθεσία
Βρυσάκι
Κατηγορίες

Ανοίγει μέσα στον Απρίλιο η διαδικασία υποβολής συμμετοχών για το Athens Fringe Live 2018. Μια non-curated διοργάνωση, ανοιχτή σε όλους τους καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των Τεχνών και της δημιουργίας! Φέτος καλούμε σε ένα μια καλοκαιρινή διαδρομή στην πόλη όπου θα πλαισιώνει μια θεματική όπως παρουσιάζεται παρακάτω:

Το Βρυσάκι είναι κομμάτι του τοπίου της Πλάκας στο οποίο ενσωματώνονται ανθρώπινες προθέσεις και ενέργειες από διάφορες ιστορικές περιόδους. Είναι ένα από τα λίγα διασωθέντα κτήρια μετά την κατεδάφιση της ομώνυμης παλιάς συνοικίας των Αθηνών για τις ανασκαφές της περιοχής.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, είναι το σπίτι για μια κοινότητα ανθρώπων. Ως νέοι κάτοικοι, αναζητώντας την ποιότητα στην καθημερινή ζωή και πιστεύοντας στην δύναμη της έκφρασης, ανοίξαμε τις πόρτες του για να υποδεχτούμε και να υποστηρίξουμε την καλλιτεχνική δημιουργία, τη συμμετοχή, την εκπαίδευση και την κοινωνική δράση.

Τα αναλλοίωτα από τον χρόνο χαρακτηριστικά ενός σπιτιού έγιναν τα κύρια γνωρίσματα του νέου χώρου. Ένας οικείος και ζωντανός πυρήνας συνάντησης όπου μοιραζόμαστε νοήματα και εκφράζουμε ανησυχίες αφήνοντας ίχνη.

Αυτός είναι ο τρόπος επανακατακοίκησης που προτείνουμε, αναδεικνύοντας τα σημεία συνάντησης του παλιού με το νέο. Έτσι, αναζητούμε τα κομμάτια που λείπουν για να δομήσουμε και να αφηγηθούμε την ιστορία του σπιτιού της οδού Βρυσακίου 17 και της χαμένης του γειτονίας, προς τη δημιουργία ενός “ζωντανού μουσείου”. Ενός χώρου όπου παράγονται κοινά αναγνωρίσιμα νοήματα μέσα από την ανάπτυξη μιας δυναμικής σχέσης με τον επισκέπτη που υπολαμβάνει ρόλο ταυτόχρονα εκθέματος και κοινού, πομπού και δέκτη περιεχομένου.

Αυτό το ταξίδι ξεκινάει μαζί με την καθιερωμένη καλοκαιρινή γιορτή της κοινότητας του Βρυσακίου, το Athens Fringe Live… και φυσικά είστε όλοι καλεσμένοι! Από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου θέατρο, μουσική, εκθέσεις, performances, workshops και ανοικτές συζητήσεις είναι μερικές από τις δράσεις που θα φιλοξενήσουμε.

Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε  καλλιτέχνες και ομάδες να παρουσιάσουν το έργο τους και να συνδιαμορφώσουν με τα εργαλεία τους το αφηγηματικό περιβάλλον. Παράλληλα, απευθύνουμε την πρόσκλησή σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές (αρχιτεκτονικής, ιστορίας, αρχαιολογίας, μουσειολογίας, κοινωνιολογίας, φιλοσοφίας κ.α) να συμβάλουν στο εγχείρημά μας προσφέροντας γνώσεις, κατευθύνσεις και εμπειρία συνομιλώντας με το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση και τους όρους συμμετοχής παρακαλούμε όπως μεταβείτε στα FAQ’s.

Δεχόμαστε τις προτάσεις σας στο info@vryssaki.gr από 10 Απριλίου έως 12 Μαΐου.


Οι online κρατήσεις δεν είναι διαθέσιμες για αυτή την εκδήλωση.