10€
Ημερομηνία/Ώρα
08/02/2019
20:00 - 22:00
Τοποθεσία
Βρυσάκι

Δηλώσεις συμμετοχών έως τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019.

(Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.)

Σας προσκαλoύμε να γνωρίσετε το Cinema-therapy (ή αλλιώς, την Κινηματογραφοθεραπεία), ένα εργαστήριο που συνδυάζει τον κινηματογράφο με την ψυχολογία, την Έβδομη Τέχνη με την αυτογνωσία.

Όλοι έχουμε μία αγαπημένη ταινία ή έναν κινηματογραφικό ήρωα που μας συγκινεί ιδιαίτερα. Έχετε όμως αναρωτηθεί όμως με ποιο τρόπο μπορεί να ταυτίζεστε με τους συγκεκριμένους χαρακτήρες ή πώς συνδέεται η ιστορία που παρακολουθείτε με τη δική σας προσωπική ιστορία;

Σας έχει τύχει, ενώ έχετε δει την ίδια ταινία με την παρέα σας, εσείς να βρίσκεστε να κλαίτε, άλλοι να γελάνε, άλλοι να νυστάζουν;

Στο εργαστήριο αυτό θα διερευνήσουμε πώς μπορούν οι ταινίες να μας προσφέρουν πλούσιες πληροφορίες σε σχέση με τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας και πώς θα παραλληλίσουμε όσα βλέπουμε στην οθόνη, με όσα βιώνουμε, όσα έχουμε σκεφτεί και όσα έχουμε νιώσει.

Οι ψυχολόγοι Ελίνα Πανταλέων και Μαρία Κωσταλά μας προσκαλούν σε μία εισαγωγή στο Cinematherapy, δηλαδή τη χρήση του κινηματογράφου ως εργαλείο αυτογνωσίας.

Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα κινηματογραφικά ερεθίσματα θα συζητήσουμε και θα μοιραστούμε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που ενεργοποιήθηκαν από την κινηματογραφική προβολή.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εισαγωγή στην έννοια της κινηματογραφο-θεραπείας, μέσα από θεωρητικές αναφορές και πρακτική εφαρμογή. Με αφορμή ένα κινηματογραφικό απόσπασμα, θα ακολουθήσει βιωματική άσκηση, η οποία θα αναδείξει τη δύναμη του κινηματογραφικού μέσου, με σκοπό να προκύψουν συνδέσεις, ταυτίσεις, προβληματισμοί και οι συμμετέχοντες να δουν τόσο τον εαυτό τους, όσο και τους άλλους, από ένα διαφορετικό, ψυχολογικό πρίσμα.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

Ελίνα Πανταλέων και Μαρία Κωσταλά

Ψυχολόγοι, MSc & Οικογενειακές Ψυχοθεραπεύτριες

Facebook: https://www.facebook.com/CinematherapyNights/

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103210179


Οι online κρατήσεις δεν είναι διαθέσιμες για αυτή την εκδήλωση.