ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ
Ημερομηνία/Ώρα
23/07/2019
21:30 - 23:30
Τοποθεσία
Βρυσάκι
Κατηγορίες

Ο Βασίλειος Τζήκας φέτος το καλοκαίρι πραγματοποιεί την πρώτη του μουσική περιοδεία στην Ελλάδα η οποία ξεκίνησε από το Φεστιβάλ Βωβούσας και  συνεχίζεται στην Αθήνα, στα πλαίσια της οποίας θα παρουσιάσει ζωντανά τα νέα του ορχηστρικά κομμάτια. Στις 23 Ιουλίου στις 21:30,  θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε στο φιλόξενη αυλή της Πλάκας, στο Βρυσάκι.

Οι δικές του  μουσικές συνθέσεις, μαζί με τη φωνή του,  θα “μπλεχτούν“ με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων του (κρουστά, κιθάρα, μαντολίνο, κότο[:κινέζικη άρπα], περσικό σαντούρι, πνευστά, βιόλα ντα γκάμπα, κρητική λύρα και άλλα παραδοσιακά όργανα διαφόρων λαών), και με την τεχνική υποστήριξη “Loop Station”. Η μουσική που προκύπτει από την έκφραση της ψυχής του ηχεί πρωτότυπη, εκφραστική και πάνω από όλα αυθεντική.

Μια γεύση της μουσικής  που θα παρουσιαστεί μπορείτε να “ακούσετε” εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=EhXqOwrHGaI&list=PLuDeQreslQ5tUarRTS9dDTAQPlcSb-YV8

 

Λίγα λόγια για τον πολυοργανοπαίχτη, μουσικοσυνθέτη και κινηματογραφιστή, Βασίλειο Τζήκα:

Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1981 και έχει ζήσει μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Από την παιδική του ηλικία άρχισε να πειραματίζεται με ήχους και θορύβους από τον μουσικό πλούτο της φύσης, και των μουσικών οργάνων. Το πάθος του για τον ήχο και την μουσική, τον οδήγησε στο Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής στο Ρέθυμνο Κρήτης, όπου αποφοίτησε ως μηχανικός ήχου το 2007. Έχει υπάρξει μέλος πολλών μουσικών συγκροτημάτων στην Ελλάδα και στη Γερμανία, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανακάλυψε το δεύτερο μεγάλο του πάθος, τον κινηματογράφο. Από το 2008, ζει και εργάζεται στο Βερολίνο ως μουσικόσυνθέτης, μουσικός παραγωγός και κινηματογραφιστής.

Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ «Aπosmos». Ένα μείγμα νοσταλγίας και λαχτάρας, όπου ο θυμός και η μοναξιά παίζουν με την αγάπη. Κινηματογραφικά τραγούδια τυλιγμένα στον πολιτιστικό μανδύα των παιδικών του χρόνων. Για το έργο του αυτό του απονεμήθηκε η πρώτη θέση στα “Γερμανικά Βραβεία Τραγουδιού”.

Οι Διακρίσεις του αναλυτικά:

2018 – German songwriting awards – Berlin | Πρώτο μουσικό βραβείο στην κατηγορία “Open”

2014 – Διαγωνισμός τραγουδιού – Ελλάδα | Μουσική Άμιλλα | Τελική επιλογή δύο τραγουδιών

μου “Το κεφάλι μου όταν γέρνω | Αιώνιος φοιτητής”

2010 – artfools video festival-Λάρισα |Βραβείο λαρισαίου δημιουργού | Για την ταινία

μικρού μήκους “Το κάλεσμα”

2011 – artfools video festival-Λάρισα |Βραβείο διεθνούς ταινίας | Για την ταινία μικρού

μήκους “Life games in four parts”

Η τελευταία του βραβευμένη δισκογραφική δουλειάhttps://vasili.eu/aposmos/


Οι online κρατήσεις δεν είναι διαθέσιμες για αυτή την εκδήλωση.